Dziś kolejny przepis bezglutenowy, tym razem bezglutenowe spaghetti.
Przez często stosowany przez moją ciocie na szybki i prosty obiad.
Co potrzebujemy:
- Bezglutenowy makaron spaghetti, ja używam Balviten'u ale inny też się nada. Najważniejsze by był bezglutenowy
- Sos do spaghetti. Możemy zrobić go sami o czym napisze w przyszłych postach lub kupić gotowy np na jemTO.eu
Nalewamy do garnka gorącą wodę. Do wrzącej wody wrzucamy makaron. Czekamy aż makaron się ugotuje. W miedzy czasie nasz gotowy sos przelewamy do małego naczynia i podgrzewamy na gazie.
Gdy makaron będzie już gotowy podajemy go na talerz lub miskę i zalewamy gorącym sosem.
Przepis prosty w wykonaniu i zajmuje 10-15 minut czasu.
Jeśli chcemy przyrządzić własny sos, zajmie to odrobinę więcej czasu.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentuj!